Puppycursus

Bij deze cursus kunt u ten alle tijden instromen.

Het is belangrijk voor u en uw hond om op puppycursus te gaan. Door de oefeningen bouwt u aan een sterkere band met uw hond. Wij kijken niet alleen naar u maar ook hoe u als begeleider reageert op uw pup. We reiken u handvatten aan waarmee u ook thuis aan de slag kunt. Het oefenen thuis is zeker zo belangrijk als trainen op het veld. Oefening baart kunst!!!

De leeftijd van 3 tot 12 weken is de belangrijkste levensfase van uw hond. Wij raden u dan ook aan om zo vroeg mogelijk met de puppycursus te beginnen. Zodra uw pup de tweede inenting heeft gehad is hij welkom bij ons op de hondenschool
De puppycursus houdt het volgende in: Voorstellen, volgen aangelijnd, zit en blijf, af en blijf, sta oefening, voorroepen en spelen. Ook wordt er gekeken hoe uw pup met andere honden omgaat en hoe u met uw hond omgaat.
Na 13 lessen wordt het examen afgenomen. Na het behalen van het certificaat kunt u doorstromen naar de Elementaire Gehoorzaamheidscursus. (EG)

Hieronder vindt u verschillende filmpjes over het trainen met uw pup. Deze filmpjes zijn niet door onze vereniging gemaakt maar op deze manier leren wij de puppy's ook de commando's aan. Op deze filmpjes kun je nogmaals terug kijken hoe u stap voor stap de commando's aanleert. Heeft u nog vragen, stel deze dan gerust tijdens de cursus.

Oefening Bench

Oefening Zit

Oefening Af

Oefening Blijf