Elementaire Gehoorzaamheid (EG)

Sommige mensen vinden het wel welletjes na het volgen van de puppy cursus. Wat veel mensen niet weten of waar ze niet bij stilstaan is dat hun pup na ongeveer 12 weken in de angstfase komt en bij ongeveer 6 maanden in de puberteit. Het is juist in deze periode heel belangrijk dat u goed met uw hond om leert gaan. Onze EG cursus biedt u hiervoor de mogelijkheid. Echter kant en klare oplossingen bestaan niet. Elke hond reageert anders en ook hun baasjes. Door onze ervaring kunnen wij u van advies dienen en gaan we samen aan het werk om de band tussen u en uw hond te verstevigen.
De cursus bestaat uit: Voorstellen, volgen aangelijnd zonder trekken met aandacht voor u, zit en blijf op 10 meter, af en blijf op 10 meter, voorroepen, sta oefening, af onder afleiding en spelen. Ook wordt er gekeken hoe uw hond reageert op andere honden en hoe u met uw hond omgaat.
De cursus bestaat uit 13 lessen. Daarna volgt het examen en als u dit met goed gevolg hebt afgelegd kunt u doorstromen naar de Voortgezette Elementaire Gehoorzaamheids cursus (VEG)